Αισιοδοξία των αρχών για εντοπισμό των συντριμμιών του Boeing

Κοντά στο να ανακαλύψουν την ακριβή τοποθεσία στον Ινδικό Ωκεανό όπου πιστεύεται ότι συνετρίβη το boeing της Malaysia Airlines, εκτιμούν ότι βρίσκονται οι ερευνητές της επιχείρησης εντοπισμού του.

«Νομίζω ότι ψάχνουμε στο σωστό σημείο, αλλά δεν μπορώ ακόμα να επιβεβαιώσω οτιδήποτε έως ότου εντοπίσουμε τα συντρίμμια», δήλωσε ο Άνγκους Χιούστον, επικεφαλής της αυστραλιανής ομάδας αναζήτησης.

Τα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν την Τρίτη είχαν διάρκεια 5 λεπτών, μικρότερη σε σχέση με αυτά που εντοπίστηκαν το Σάββατο και σύμφωνα με τους ειδικούς πιθανότατα οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών έχουν αρχίσει και εξασθενούν.

Κάτι τέτοιο έχει δημιουργήσει ανησυχίες με αποτέλεσμα ο Χιούστον να προτείνει την αποστολή μη επανδρωμένου υποβρυχίου για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους στον πυθμένα του Ινδικού Ωκεανού.

Το υποβρύχιο μπορεί να εφοδιαστεί είτε με ένα σόναρ είτε με μία κάμερα. Το Bluefin-21 δεν έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει τα μαύρα κουτιά, ενώ δεν μπορεί να φτάσει κάτω από τα 4.500 μέτρα βάθος.