Με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης κυκλοφορούσε ο Ν.Μαζιώτης

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με την οποία κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Μαζιώτης, ζητώντας από τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς το 1977.

Από την έρευνα προέκυψε ότι με αυτό το όνομα αγοράστηκε Ι.Χ. μάρκας Hyundai και αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959. Το συγκεκριμένο Ι.Χ. ενεπλάκη στη ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας με την οποία οι Αρχές συνδέουν τον Νίκο Μαζιώτη, όπως επίσης και με τη ληστεία σε τράπεζα στα Μέθανα Τροιζηνίας.

Στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψε τη συμπλοκή που έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, λέγοντας ότι ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές, τραυματίζοντας δύο τουρίστες (Αυστραλός και Γερμανός) και έναν Ειδικό Φρουρό.

«Ο καταζητούμενος τρομοκράτης βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, συμπληρώνοντας ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση κρατείται φρουρούμενος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η σύλληψη Μαζιώτη ήταν μεγάλη επιτυχία για τις διωκτικές αρχές.

Ευχαρίστησε θερμά τους αστυνομικούς μεταφέροντας και τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ολόκληρη την Αττική, «χτενίζουν» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Ν.Μαζιώτη.

Όπως μετέδωσε το Mega, μεταξύ των περιοχών είναι ο Μαραθώνας, το Γραμματικό, Καλογρέζα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ενημερώθηκαν ότι υπάρχει ύποπτο άτομο μέσα σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς. Κατά τις πληροφορίες, την αστυνομία ειδοποίησε η υπάλληλος του καταστήματος που είδε ότι ο ύποπτος είχε πάνω του όπλο.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας σήμανε συναγερμός, καθώς ήδη υπήρχαν πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Υπό την καθοδήγηση αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να διαπιστώσουν εάν ο ύποπτος είναι ληστής, ωστόσο ο Νίκος Μαζιώτης άνοιξε πυρ εναντίον τους και διέφυγε, μπαίνοντας σε ταξί.

Το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποίησε όλες τις δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή να σπεύσουν και τελικά το ταξί με τον Μαζιώτη έπεσε σε μπλόκο στην οδό Μητροπόλεως 44. Ο Νίκος Μαζιώτης βγήκε από το ταξί και συνέχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών, που ανταπέδωσαν τα πυρά.