Με τους Πράσινους της Γερμανίας συναντήθηκε ο Γ. Περδίκης των Οικολόγων

Τα προβλήματα της Κύπρου, το Κυπριακό και το ενδεχόμενο συνεργασίας συζήτησαν  ο βουλευτής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης και ο Νίκος Παυλίδης με τους Πράσινους της Γερμανίας.

Οι Οικολόγοι συναντήθηκαν με τον συμπρόεδρο των Γερμανών Πρασίνων Οσζκεμίρ Τζέμ και τον Μάλτε Σπιτζ μέλος της γραμματείας του κόμματος και γραμματέα διεθνών σχέσεων. Κατά τη συνάντηση, γράφει η ανακοίνωση, ο κ. Τζέμ διευκρίνισε ότι ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του θεωρούν ότι υπάρχει διασύνδεση μεταξύ Κυπριακού και οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο και ότι βεβαίως η έγκριση της οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο από τη Γερμανία δεν μπορεί να περιμένει ή να εξαρτάται από πρόοδο στην επίλυση του Κυπριακού.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ως Οικολόγοι επαναλάβαμε στον κ. Τζέμ ότι ο Κυπριακός λαός επιθυμεί το συντομότερο λύση του Κυπριακού αρκεί η Τουρκία να εγκαταλείψει την άτεγκτη στάση της και να αποδεχτεί μια λύση βασισμένη στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όσον αφορά τα θέματα της οικονομικής στήριξης της Κύπρου, οι Οικολόγοι αναφέρουν πως οι Γερμανοί Πράσινοι θεωρούν ότι πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και προσθέτουν πως δεν προκύπτει για τους Γερμανούς Πράσινους θέμα απόδειξης «συστημικού κινδύνου», αφού η ενδεχόμενη αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει ένα μέλος της συνιστά από μόνη της συστημικό κίνδυνο.

Επιπλέον, οι Οικολόγοι παρουσίασαν με επάρκεια και τεκμηρίωση τις θέσεις της Κύπρου, αναλύοντας την πρόοδο που έχει γίνει στην Κύπρο σε σχέση με την εφαρμογή επαρκούς νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου για την πρόληψη και καταστολή του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, και τους εγγενείς και ειδικούς λόγους, για τους οποίους η Κύπρος έχει χαμηλό εταιρικό φόρο και δεν ευνοεί την υιοθέτηση φόρου επί χρηματιστηριακών συναλλαγών.