Με τη συνέντευξη του ο Διοικητής απέδειξε ότι δεν σέβεται τον Κυπριακό λαό

Περίεργη αντίληψη φαίνεται να έχει για τους Θεσμούς και για την λειτουργία τους ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας αφού στην σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», ούτε λίγο ούτε πολύ, χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας της θέσης του, τα «εύσημα» που έχει λάβει από το Eurogroup και από το IMF.

Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Δημητριάδης ότι ο εκάστοτε Διοικητής της Κ.Τ. θα πρέπει να εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου και όχι το συμφέρον ξένων κέντρων πολιτικών αποφάσεων. Η νοοτροπία και η συμπεριφορά του κ. Δημητριάδη δεν συνάδει με αυτήν που θα πρέπει να χαρακτηρίζει κάποιον που κατέχει θεσμικό αξίωμα αλλά θυμίζει περισσότερο την συμπεριφορά ενός υπαλλήλου που υποσκάπτει τον ίδιο τον εργοδότη του επειδή τον «δωροδοκεί» ο ανταγωνιστής.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρεται και στην Θεσμική ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας. Αν όντως πιστεύει ο κ. Δημητριάδης στην ανεξαρτησία του Θεσμού τότε τίθεται ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: πόσο ανεξάρτητα δρα ο ίδιος από αυτούς που συνεχίζουν τόσο επίμονα να τον προστατεύουν; Και κάτι ακόμα πιο σοβαρό: Θεσμική ανεξαρτησία σημαίνει αγνοώ και υποσκάπτω την ίδια την Βουλή των Αντιπροσώπων;

Δυστυχώς, τα οικονομικά προβλήματα του τόπου επιδεινώνονται ραγδαία, η ανεργία βρίσκεται πλέον σε κάθε σπίτι και αντί να ασχοληθεί ο κ. Δημητριάδης με τα καθημερινά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, η μόνη του έγνοια είναι πώς να εξυπηρετήσει και πώς να υπακούσει στους ξένους «κατακτητές» και να φουσκώνει τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό (προφανώς σε κάποια Ελβετική Τράπεζα).

Εντύπωση προκαλεί η ομολογία του κ. Δημητριάδη ότι έχει απευθυνθεί για στήριξη και βοήθεια στον κ. Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος ως γνωστόν φρόντισε να οδηγηθεί η Κύπρος στον εκβιασμό της 15ης Μαρτίου.

Η άρνηση του κ. Δημητριάδη να παραιτηθεί – που θα ήταν η μόνη απόφαση εθνικής υπευθυνότητας όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα- θέτει πλέον την κυβέρνηση και τα κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους. Αν υποκύψουν σε αυτή την αυταρχική στάση του διοικητή τότε ουσιαστικά αυτοκαταργούνται. Θα αντιστραφούν οι θεσμικοί κανόνες: δεν θα εκλέγονται πλέον βουλευτές και πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά θα διορίζονται από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ