Με σύνθημα”Η Δικαστική νομιμοποίησε τη βία” έληξε η πορεία διαμαρτυρίας του ΑΠΟΕΛ

Η διοίκηση της εταιρείας και του σωματείου ΑΠΟΕΛ, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, μέλη των πρώην Διοικητικών Συμβουλίων, και εκατοντάδες οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ σε σχέση με το διακοπέντα αγώνα του πρωταθλήματος ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 19.15 από τον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη, στη Μακεδονίτισσα, και κατέληξε, μέσω της λεωφόρου Γρίβα Διγενή, μπροστά από το κτίριο της ΚΟΠ.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν μεγάλο μαύρο πανό πάνω στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα “Η Δικαστική νομιμοποίησε τη βία” ενώ φώναζαν ρυθμικά “Πρωτάθλημα και κύπελλο ξανά στο ΑΠΟΕΛ”, “Πρωτάθλημα θα πάρουμε και πάλι”.

Στην είσοδο του κτιρίου της ΚΟΠ κρέμασαν μεγάλο πορτοκαλί πανό στο οποίο αναγραφόταν “Κουτσοκούμνη-Κορφιώτη εσείς θα είστε οι πρώτοι”.

Εξω από το κτίριο υπήρχε διακριτική παρουσία μελών της Αστυνομίας. Στους διαμαρτυρόμενους μίλησε ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση κάνει οτιδήποτε μπορεί, είτε εντός είτε εκτός αγωνιστικών χώρων, για να δικαιωθεί ο ΑΠΟΕΛ.

Ευχαρίστησε εκ μέρους της διοίκησης για τη μαζική παρουσία και εξέφρασε τη συγκίνησή του γιατί παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκομένους να αποχωρήσουν ειρηνικά όπως ειρηνικά προσήλθαν στην εκδήλωση.

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν περίπου 20 λεπτά έξω από το κτίριο της ΚΟΠ και στη συνέχεια αποχώρησαν ειρηνικά.

Υπενθυμίζεται πως η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ έχει αποφασίσει την επανάληψη του αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ που θα έκρινε τον φετινό πρωταθλητή και οποίος διεκόπη στο 51ο λεπτό, όταν το σκορ ήταν 0 – 0. Ο αγώνας διεξαγόταν στο Τσίρειο Στάδιο.
Ο αγώνας θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο από την αρχή, χωρίς την παρουσία φιλάθλων