Με συλλαλητήρια υποδέχονται κόμματα και φορείς την Μέρκελ

Με κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας υποδέχονται κόμματα και φορείς την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, σήμερα, παρά την νέα απαγόρευση συγκεντρώσεων που αποφάσισε η αστυνομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 17:30 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας».

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «Η κα Μέρκελ βασική πολιτική εκπρόσωπος των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου των συμφερόντων των αγορών, έρχεται ως τοποτηρητής για τον έλεγχο μιας πολιτικής που καταστρέφει ανθρώπους, συλλογικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις θέσεις εργασίας, τη μεσαία «τάξη».

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών Ευρωπαϊκών πολιτικών τις οποίες η Τρόικα και η Κυβέρνηση αποφασίζουν μαζί και εφαρμόζουν.Να σταματήσουμε τώρα την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας και στην Ευρώπη».

Στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «Η πρόκληση για το εργατικό – λαϊκό κίνημα και την αριστερά είναι τεράστια. Όλοι όσοι έχουν δοκιμαστεί και συνεχίζουν να “ματώνουν” από το εξελισσόμενο έγκλημα σε βάρος των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων οφείλουν να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στην κα Μέρκελ και ότι αυτή εκπροσωπεί: Είστε εχθροί μας και γι’αυτό ανεπιθύμητοι. Η Μέρκελ κι ότι εκφράζει πρέπει να λείψει, να ηττηθεί, να πάρει τους ντόπιους συνεργάτες της και να εξαφανιστούν μαζί με τα μνημόνια, την τρόϊκα και το χρέος – βραχνά για την λαϊκή πλειοψηφία».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη απόφαση απαγόρευσης συγκεντρώσεων στην Αθήνα -τα τελευταία χρόνια- ελήφθη παραμονές της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου στις 9 Οκτωβρίου 2012.