Με οικονομική συμφωνία “κλείνει” το σκάνδαλο Στρος Καν

Με φιλικό οικονομικό διακανονισμό φαίνεται ότι θα λήξει το σκάνδαλο που γρέμισετον Στρος καν από την ηγεσία του ΔΝΤ σύμφωνα με δημοσίευμα των “New York Times”. Με αυτή τη διευθέτηση ο Στρος Καν απαλλάσσεται οριστικά από τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης καθώς και η ποινική δίωξη απορρίφθηκε από αμερικανικό δικαστήριο στις 23 Αυγούστου 2011, λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αξιοπιστία της Ντιαλό.

Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν και η Ναφισάτου Ντιαλό, η καμαριέρα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, θα λύσουν τις διαφορές τους αυτή τη φορά εκτός δικαστικής
αίθουσας.

Η εφημερίδα, επικαλείται έγκυρες πηγές και από τις δυο πλευρές οιοποίες θα συναντηθούν την ερχόμενη  εβδομάδα για να υπογράψουν την οικονομική συμφωνία  χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το ύψος του ποσού που θα λάβει η νεαρή κοπέλα για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον τότε, ισχυρό άνδρα.

Η Ντιαλό είχε καταθέσει αστική καταγγελία εναντίον του Στρος Καν στις 8 Αυγούστου του 2011, παράλληλα με την ποινική διαδικασία, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση στη σουίτα του στο Sofitel στις 14 Μαΐου του 2011.