Με κλειστά σχολεία, ποιό έθνος θέλετε να σώσετε;

“Κάνω μάθημα ΕΔΩ, γιατί δεν μπορώ να πάω στο σχολείο μου”, λένε οι μαθητές Ειδικών Σχολείων, γονείς, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό που διαμαρτύρονται αυτή την ώρα στην πλατεία Κοραή, απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας. Η κατάργηση των κονδυλίων για τις μεταφορές των μαθητών στα Ειδικά Σχολεία τους έβαλε λουκέτο αφήνοντας εκατοντάδες παιδιά κυριολεκτικά στη μοίρα τους.

Η εκπαίδευση είναι υποχρέωση της πολιτείας πόσο μάλλον σε άτομα με ειδικές ανάγκες που ζουν κυριολεκτικά για αυτή την καθημερινή επαφή τους με τον κόσμο.

Έτσι, δάσκαλοι και γονείς επέλεξαν να στήσουν ένα υπαίθριο σχολείο,  σχολική τάξη, στη μέση μιας πλατείας για να
ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία αλλά και όλους εμάς, ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να επιστρέψουν σε πραγματικές σχολικές αίθουσες. Οι γονείς ζητούν από το Δήμαρχο αθηναίων αλλά και τη πολιτεία να επανεξετάσουν τις προτεραιότητες του οικονομικού τους πακέτου περικοπών, γιατί η έλλειψη σχολείων για παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι εξίσου ισότιμη με την έλλειψη σχολείων για τα όλα τα  ελληνόπουλα.

Χωρίς εκπαίδευση δεν υπάρχει μέλλον. Δεν υπάρχει έθνος για να σώσετε.

 

Check Also

Eλλάδα – Παγώνη: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, ο κόσμος έχει κουραστεί

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και τα μέτρα που θα …

Ελλάδα – Κορωνοϊός: Τρία κριτήρια θα ορίζουν αν ένας θάνατος οφείλεται στον ιό

Επαναπροσδιορίζεται το πρωτόκολλο καταγραφής covid θανάτων, με τη νέα εικόνα να αποτυπώνεται στις σχετικές επιδημιολογικές …