Με κατάνυξη ο καθαγιασμός των υδάτων στην Κύπρο -Επίκεντρο και φέτος η Πάφος

Με κατάνυξη γιορτάζουν σήμερα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Κύπρου τον καθαγιασμό των υδάτων με κέντρο και φέτος την Πάφο. Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, στην Κάτω Πάφο, τελείται Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, συλλειτουργούντων του Πανιερότατου Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου.Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό και θα ακολουθήσει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Στους εορτασμούς στην Πάφο παρίστανται, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στη Λευκωσία ο καθαγιασμός των υδάτων, έγινε πριν απο λίγο, στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου στο Μετόχι Κύκκου. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης.

Στη Λεμεσό η Θεία Λειτουργία τελείται στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας και ο καθαγιασμός των υδάτων θα γίνει στο Λιμάνι της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί η Υπουργός Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου. Παρόν είναι και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας.

Στη Λάρνακα η Θεία Λειτουργία τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου και θα ακολουθήσει καθαγιασμός των υδάτων, παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Σωτηρούλας Χαραλάμπους.

Ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, παρίσταται στους εορτασμούς στην Αγία Νάπα, όπου η Θεία Λειτουργία τελείται στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας και ο καθαγιασμός των υδάτων θα γίνει στο λιμανάκι της πόλης.

Η Υπουργός Υγείας, Αντρούλλα Αγρότου, εκπροσωπεί την κυβέρνηση στους εορτασμούς στο Ζύγι, όπου η Θεία Λειτουργία τελείται στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα.