Με εντολή Νικόλα, 30% αποκοπές μισθών των υπαλλήλων του ΔΗΚΟ

Με αφορμή το κλείσιμο όλων των γραφείων του ΔΗΚΟ από τις 14/03/2020 το οποίο έγινε με απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, ως πρωτοβουλία για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του Κορωνοϊού (covid-19), η Γραμματεία του ΔΗΚΟ πριν το Πάσχα πήρε απόφαση για να προβεί σε αποκοπές 30% των απολαβών σε όλο το προσωπικό του κόμματος, όπου οι πλείστοι είναι χαμηλόμισθοι.

Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό και δήθεν διεκδικεί επιδόματα και στήριξη για τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους, ενώ από την πίσω πόρτα στηρίζει τις Τράπεζες, λόγω της οικονομικής κακοδιαχείρισης που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στο ΔΗΚΟ το όποιο ηγείται αυτός και η «συμμορία» του έθεσε, θέμα ο ίδιος για αποκοπές μισθών της τάξης του 30% σε όλους και καν κλιμακωτά πιάνοντας πρώτα τους υψηλόμισθους.

Θα είχε λογική όλο αυτό ή τουλάχιστον θα είχε λογική ένα εύλογο επιχείρημα προς το προσωπικό αν οι αποκοπές των μισθών τους θα πήγαιναν για τον επαναπατρισμό συμπολιτών μας, για οικονομική στήριξη στην ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λευκωσίας για τις πανδημίες, για οικονομική στήριξη ευάλωτων ομάδων κτλ.

Τίποτε όμως από όλα αυτά, ο λόγος των αποκοπών των μισθών οφείλεται στην κάκιστη εικόνα των οικονομικών του κόμματος από το 2014 και μετέπειτα, όπου ουσιαστικά διοικεί το κόμμα ο Νικόλας με τον περίγυρο του.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Νικόλας όταν ανάλαβε την ηγεσία του ΔΗΚΟ τον 12/2013 υπήρχαν στα ταμεία του κόμματος σχεδόν €2 εκατομμύρια, τα οποία έκαναν αέρα μέσα σε δύο χρόνια!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ΔΗΚΟ λαμβάνει ετησίως περίπου €960.000 κάθε Ιανουάριο ως κρατική χορηγία με βάση τα ποσοστά των τελευταίων Βουλευτικών που έγιναν το 2016.

Η απορία πολλών από τους εργαζόμενους και όχι μόνο, είναι πως γίνεται μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες να παρουσιάζει οικονομικές δυσκολίες τέτοιου μεγέθους για μείωση 30% των απολαβών του προσωπικού του ΔΗΚΟ, την ώρα που η απόφαση της ηγεσίας η οποία έγινε χωρίς καμία διαβούλευση με το προσωπικό, ξεχνά ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχει να καταβάλει τα διαφορά λειτουργικά έξοδα του κόμματος σε κοινωφελείς υπηρεσίες (ρεύματα, τηλέφωνα, νερό κτλ) αλλά και σε πολιτικές εξορμήσεις, συνάξεις, δεξιώσεις και οδοιπορικά!

Μόνο τις 27 πληρωμένες διαφημίσεις από €100 η κάθε μία για το ΔΗΚΟ και τον Νικόλα στο facebook πληρώνονται αβέρτα, οι οποίες ξεπέρασαν τις €2.700, όπου σε αυτές δεν έγιναν μειώσεις φυσικά!

Από έγκυρες σημερινές πληροφορίες της Λαιμητόμος.com από άτομα που επικοινώνησαν μαζί μας, μας ενημέρωσαν ότι γίνονται τηλεφωνήματα στους εργαζομένους του κόμματος και τους εκβιάζουν να περάσουν αύριο από τα γραφεία για να υπογράψουν συναίνεση στη μείωση του μισθού τους, αλλιώς δεν θα πληρωθούν τον δεδουλευμένο μισθό του Απρίλη και ότι όσοι δεν υπογράψουν θα απωληθούν. Ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατεί ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η νομοθεσία για περί Τερματισμού της Απασχόλησης του 1967 θεσπίστηκε από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, όταν διατελούσε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων από αυθαίρετες ενέργειες των εργοδοτών.

Όπου Πρίγκιπας και η μοίρα του και όπου φτωχός και η μοίρα του επίσης! Και εις ανώτερα!

Tην Εργατική Πρωτομαγιά να φανταστούμε την γιορτάζετε πανηγυρικά εκεί στο ΔΗΚΟ!

Πολιτικό ρεπορτάζ, Μαριλένα Χρίστου