Βρετανία – Κορωνοϊός: Όλο και περισσότερα παιδιά στην εντατική..!

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, όπου παρατηρείται αύξηση των παιδιών που μπαίνουν στην εντατική με ένα σύνδρομο που σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Στην προειδοποίηση που εστάλη σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τη Daily Mail, οι επικεφαλής των νοσοκομείων αναφέρουν ότι «υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι ένα φλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο έχει σχέση με τον κορονοϊό, εμφανίζεται σε παιδιά στην Βρετανία. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες υπάρχει μια εμφανής αύξηση στον αριθμό των παιδιών όλων των ηλικιών που εμφανίζουν ένα σύνδρομο το οποίο απαιτεί τη νοσηλεία τους στην εντατική σε όλο το Λονδίνο αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Βρετανίας», αναφέρουν.

Η προειδοποίηση που έστειλαν οι γιατροί

Τα παιδιά που εμφανίζουν το νέο σύνδρομο συχνά υποφέρουν από πόνο στο στομάχι, καρδιακή φλεγμονή και «γαστρεντερικά συμπτώματα» – τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο και διάρροια.

Οι γιατροί συνέκριναν την ασθένεια αυτή με το σύνδρομο τοξικού σοκ και την άτυπη νόσο Kawasaki, τα οποία, σε συνδυασμό, προκαλούν πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα – βασικά συμπτώματα του Covid-19.

Όμως, ορισμένα από τα παιδιά που παρουσίασαν τα συμπτώματα αυτά έχουν βρεθεί αρνητικά στον κορονοϊό, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη διάγνωσή τους, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.