Με δυναμικά μέτρα προειδοποιούν οι υπάλληλοι Πολιτικής Αεροπορίας

Ο Κλάδος Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας εκφράζει απογοήτευση για τον τρόπο χειρισμού του θέματος των υπαλλήλων βάρδιας από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών και Κυβέρνησης γενικότερα και συντάσσεται υπέρ οποιουδήποτε δυναμικού μέτρου αποφασιστεί, κατόπιν συνεννόησης με τους υπόλοιπους κλάδους υπαλλήλων βάρδιας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει πως δεν αποδέχεται τις οποιεσδήποτε μειώσεις, «νοουμένου ότι συνεχίζεται η επιθετική κυβερνητική πολιτική για τα επιδόματα βάρδιας».

Επίσης, προσθέτει ότι δεν αποδέχεται οποιαδήποτε τεχνητή διάκριση προωθείται, από οποιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο, σε υπαλλήλους βάρδιας και σε υπαλλήλους ωρών γραφείου, σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε υπαλλήλους γενικότερα και σε ανέργους.

«Κανένας υπάλληλος», σημειώνει, «δεν ευθύνεται για το αν ο συνάνθρωπός του είναι άνεργος. Κανένας υπάλληλος δεν έλαβε τις αποφάσεις που μας οδήγησαν στην κρίση και κανένας υπάλληλος δεν είναι υπόλογος να πληρώσει τα σπασμένα αυτών που ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αν θα γίνει η σύγκριση δημόσιων με ιδιωτικών υπαλλήλων, τότε να αυξηθεί ο μισθός των ιδιωτικών υπαλλήλων που εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ και τις Κυριακές, και όχι να θυματοποιηθούν όλοι οι υπόλοιποι».

Επιπλέον, αναφέρει πως δεν αποδέχεται τυχόν κινδυνολογία ότι θα χαθεί το FIR αν κλείσει σε μια ενδεχόμενη απεργία, μαζί με τα αεροδρόμια και το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων Περιοχής Λευκωσίας.

«Το FIR μας χάνεται μέρα με τη μέρα από την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβληθεί στην Τουρκία όταν η δεύτερη υποχρεώνει όλους τους πιλότους να συνομιλούν με το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου δίνοντάς του οντότητα ενός άλλου FIR με την πάροδο του χρόνου», καταλήγει.