Α.Κυριακίδου: Το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση χρειάζεται εκσυγχρονισμό και βελτίωση

Η Βουλευτής του ΔΗ.ΚΟ. κυρία Αθηνά Κυριακίδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση σε σχέση με την πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για εκσυγχρονισμό και βελτίωση του συστήματος διορισμού στην εκπαίδευση, το ΔΗ.ΚΟ. επαναλαμβάνει πως το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση χρειάζεται άμεσα εκσυγχρονισμό και βελτίωση. Η φιλοσοφία της πρότασης του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οι όποιες διαφοροποιήσεις δεν πρέπει να αλλοιώνουν την φιλοσοφία της.

Σε σχέση με το ζήτημα που προέκυψε με τους επί συμβάσει εκπαιδευτικούς και όσους έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα προϋπηρεσιακής κατάρτισης, αναφέρουμε πως στη γραπτή πρόταση που είχαμε καταθέσει στον Υπουργό, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις επί του θέματος που στοχεύουν στην εξασφάλιση του διορισμού των επί συμβάσει εκπαιδευτικών και όσων ολοκλήρωσαν την προϋπηρεσιακή τους κατάρτιση στη βάση συγκεκριμένης εισήγησης η οποία θα αναλυθεί κατά τη διάρκεια του διαλόγου σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς.

Για αυτό καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προσέλθουν με καλή και εποικοδομητική διάθεση στο διάλογο, ώστε να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα λειτουργήσει προς όφελος της παιδείας και των παιδιών.