Με δημόσιο χρήμα θα σώσουν τα ταμεία Προνοίας στη Λαϊκή

Με μετοχές θα καλύψουν την χασούρα στην Τράπεζα Κύπρου

Με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό φαίνεται ότι η Κυβερνηση θα επιχειρήσει να σώσει τα Ταμεία Προνοίας που βρίσκονται κατατεθειμένα στη Λαϊκή Τράπεζα.
Αυτό δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χαρης Γεωργιάδης, μιλώντας ενώπιον κοινής συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής .
Ο Υπουργός εξήγησε ότι τα Ταμεία δεν μπορούν να εξαιρεθούν από το κούρεμα, αφού το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έχει συμφωνηθεί να αντληθεί από τους μεγαλοκαταθέτες, εκείνων δηλαδή με καταθέσεις πάνω από 100,000 ευρώ.

Όσον αφορά τα Ταμεία που βρίσκονται στη Τράπεζα Κύπρου, η Κυβέρνηση επιστρέφει στη λύση των μετοχών. Ο Υπουργός εξήγησε ότι θα καταβληθούν στα Ταμεία αριθμός μετοχών που θα αντιστοιχεί στο μέγεθος του κουρέματος.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός απέφυγε επιμελώς να ξεκαθαρίσει κατά πόσον οι αποζημιώσεις θα φτάσουν το 100% των ζημιών.

Μιλώντας με την σειρά του, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, επανέλαβε ότι παραχώρηση πρόσθετων εξαιρέσεων θα επιβαρύνει περισσότερο το ποσό που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Οι εξαιρέσεις που δόθηκαν ήταν για να αποφευχθούν τα φαινόμενα ντόμινο στην οικονομία, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε άλλες», εξήγησε