Με ανυπόγραφο κείμενο ανέλαβαν την ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στο γραφείο Βαρβιτσιώτη

Κείμενο με ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο οποίο δεν αναφέρεται όνομα οργάνωσης, αναρτήθηκε χθες στον διαδικτυακό ιστότοπο Athens.indymedia.org.

Ο συντάκτης κάνει εκτενή αναφορά στη «θεωρία των δύο άκρων», τονίζοντας ότι με την θεωρία αυτή το σύστημα έχει σκοπό «να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τους αγωνιστές και τους εν δυνάμει διασαλευτές της έννομης τάξης με τους ναζί», καθώς και «την αδρανοποίηση οποιασδήποτε αντίδρασης, μιας και αυτή αυτομάτως εξομοιώνεται με την υποτιθέμενη προσπάθεια των νεοναζί για ανατροπή του πολιτεύματος».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του στόχου, το κείμενο αναφέρει ότι στόχος ήταν «οι χειριστές των μαριονετών της Χρυσής Αυγής».

«Εισήλθαμε στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη στο κέντρο της Αθήνας, γόνου ενός από τα μεγαλύτερα και παραδοσιακά πολιτικά τζάκια της δεξιάς στη χώρα, και αφού διασφαλίσαμε την ασφάλεια του προσωπικού τού γραφείου, το πυρπολήσαμε. Όλα συνεχίζονται…», αναφέρεται στο κείμενο.