Μεϊμαράκης: Αναμένεται να ξεκαθαρίσει την υποψηφιότητα του για την ηγεσία της ΝΔ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για την ηγεσία της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται να καταλήγει στην απόφαση αυτή η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, έπειτα από ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα.

Καθοριστικής σημασίας για την αλλαγή στάσης του κ. Μεϊμαράκη, ήταν οι επαφές που είχε τα τελευταία εικοσιτετράωρα με πρόσωπα-κλειδιά, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost, αργά το απόγευμα της Παρασκευής συναντήθηκε και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Μέχρι το μεσημέρι πάντως ο κ. Μεϊμαράκης αν και το σκεφτόταν, επέμεινε στο όχι για συγκεκριμένους λόγους, που είχαν να κάνουν και με τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά ορισμένων γαλάζιων στελεχών και με τις απαιτήσεις κάποιων άλλων για την επόμενη μέρα.

Η ανακοίνωση πάντως της απόφασής του να είναι υποψήφιος βάζει νέα δεδομένα στο εσωκομματικό παιχνίδι, καθώς αρκετά στελέχη που είχαν την πρόθεση να βγουν μπροστά δεν θα προχωρήσουν στην κίνηση αυτή, αλλά θα στηρίξουν τον κ. Μεϊμαράκη στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ.

Ανάμεσά τους, ο Νίκος Δένδιας, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι οποίοι αναμένεται να σταθούν δίπλα στον σημερινό πρόεδρο της κεντροδεξιάς παράταξης κατά την εσωκομματική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο μοναδικός που θα βρίσκεται απέναντι πλέον στον κ. Μεϊμαράκη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει δηλώσει και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος. Η ένταξη του κ. Μεϊμαράκη στην κούρσα διαδοχής, εκτός από το να βάλει φρένο στη διαφαινόμενη διάσπαση καθώς οι εξελίξεις φαίνονταν να παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή, αποτρέπει και τη γελοιοποίηση της ΝΔ λόγω των πολλών πιθανών και… απίθανων υποψηφιοτήτων που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.