Μεϊμαράκης: Έτσι πήγαινε και στις πολύωρες διαπραγματεύσεις, απροετοίμαστος

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα την δυσκολία του πρωθυπουργού να απαντήσει συγκεκριμένα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίθεση.

Ο κ. Μεϊμαράκης, φθάνοντας το πρωί στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα σου, οφείλεις να πας άρτια προετοιμασμένος, και δεν είναι κακό να έχεις ένα μεταφραστή για να κερδίσεις και χρόνο… και η μετάφραση σου δίνει αυτή τη δυνατότητα και την χρησιμοποιούν και πολλοί ξένοι ηγέτες.

Αλλά η σιγουριά που αισθάνεται κανείς πολλές φορές και σε επίπεδο αλαζονείας δεν σε αφήνει να δεις τις αδυναμίες και αντί να εκπέμψεις σιγουριά, εκπέμπεις αδυναμία. Εκπέμπεις ένα ύφος που δίνει την εντύπωση ότι αυτά που λες δεν τα πιστεύεις και δεν τιμάς τη χώρα που εκπροσωπείς. Φαίνεται έτσι πήγαινε και στις πολύωρες διαπραγματεύσεις, απροετοίμαστος. Πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης».

Για την ηγεσία: Το σκέφτομαι σοβαρά…

«Οι ανακοινώσεις για αυτό το θέμα δεν μια απλή δήλωση, θέλει περίσκεψη, θέλει πρόταση, θέλει υπογραφές», τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απαντώντας στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ.

Και πρόσθεσε: «Θα ήταν εύκολο για μένα να πω το ναι ή το όχι, όμως το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφασή μου θα την ανακοινώσω την ώρα που εγώ θα κρίνω».
Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη ο κ. Μεϊμαράκης είπε χαρακτηριστικά: «Ολοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για υποψηφιότητες είναι φίλοι μου, έχουμε αγωνιστεί πολλές φορές μαζί, τους σέβομαι, τους εκτιμώ και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθούν».

Στο ερώτημα, σχετικά με τις καταγγελίες που ακούστηκαν από συνεργάτες του, αλλά και από συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη εναντίον του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου και αν μπορεί να διασφαλίσει τις διαδικασίες εκλογής ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες, τις διαδικασίες τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί με τον τρόπο με τον οποίον θα γίνουν. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι ένα απλό μέλος της εφορευτικής επιτροπής ο οποίος και προεδρεύει».