Μετεκλογικά πυρά ευθυνών Λιλλήκα – ΑΚΕΛ

Οι δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού εναντίον του Γιώργου Λιλλήκα και της ΕΔΕΚ ότι ευθύνονται για την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη, προκάλεσε την οργή του Γιώργου Λιλλήκα.

Με τη σειρά του επιτέθηκε εναντίον του ΑΚΕΛ , λέγοντας ότι ήταν σε γνώση του ότι ο Σταύρος Μαλάς δεν αποτελούσε επιλογή νίκης και ότι έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Είχε επιλογές η ηγεσία του ΑΚΕΛ αν ήθελε να αποτρέψει την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς η ηγεσία του ΑΚΕΛ επέλεξε να δώσει τη μάχη του Α’ γύρου αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα του Β’ γύρου. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια» πρόσθεσε και δήλωσε ότι στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, με τα λάθη και τις παραλείψεις τους έστρωσαν το χαλί στην εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη.

«Είχε επιλογές η ηγεσία του ΑΚΕΛ αν ήθελε να αποτρέψει την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς η ηγεσία του ΑΚΕΛ επέλεξε να δώσει τη μάχη του Α’ γύρου αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα του Β’ γύρου. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια» πρόσθεσε.

Δεν μας εκπλήττει φυσικά η στάση του, ανταπάντησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης και τον κατηγόρησε ότι συνειδητά συνεχίζει να συγκαλύπτει, πλήρως εναρμονισμένος με το οικονομικό κατεστημένο, τη «χούφτα τραπεζιτών» η οποία έφερε την τρόικα και το μνημόνιο στην Κύπρο…”άλλωστε, επανεκκίνησε την πολιτική του παρουσία ως φανατικός μνημονιακός, απορρίπτοντας το ρωσικό δάνειο και απαιτώντας επώδυνα μέτρα, συνέχισε δε για ψηφοθηρικούς λόγους ως αντιμνημονιακός και τώρα επανέρχεται στην πρότερή του κατάσταση, έως ότου βέβαια ξαναγυρίσει ο άνεμος”.

Ο Γιώργος Λιλλήκας με νεότερη δήλωσή του, επανήλθε… «ο κ. Λουκαϊδης αντί να απολογηθεί στον κόσμο του ΑΚΕΛ και στους άλλους πολίτες για την κοινωνική δυστυχία στην οποία τους οδήγησε η διακυβέρνηση Χριστόφια, αλλά και για το γεγονός ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ, με τις επιλογές της, τους αφήνει εκτεθειμένους σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές– επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες που τους βαραίνουν. Φαίνεται ότι, μέρος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ συνεχίζει να αδυνατεί να λάβει τα μηνύματα που τις έστειλαν οι πολίτες, αλλά και ο κόσμος του ΑΚΕΛ».