Μετά το ράλι του bitcoin η αγορά crypto έσπασε το φράγμα των $2,7 τρισ.

Στο ζενίθ φτάνει αισιοδοξία των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα καθώς οι χθεσινές επιδόσεις – ρεκόρ του bitcoin, είχαν ως αποτέλεσμα η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς να πραγματοποιήσει ακόμα ένα ρεκόρ, φτάνοντας στα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για μία άνοδο περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το τελευταίο υψηλό του Μαΐου, για έναν τομέα που πλέον μετρά σχεδόν 10.000 ψηφιακά νομίσματα όλων των ειδών.

Η άνοδος δείχνει πώς η «ψήφος εμπιστοσύνης» στα κρυπτονομίσματα δεν περιορίζεται μόνο στο δημοφιλές Bitcoin, τροφοδοτούμενη και από τον ενθουσιασμό που προκαλεί η διαρκώς αυξανόμενη αποδοχή τους.

To «ράλι» του bitcoin
Την Τετάρτη το Bitcoin έφτασε σχεδόν τα 67.000 $, ενώ σήμερα κινήθηκε διορθωτικά πέφτοντας κάτω από τα 65.000 $. Το ερώτημα που θέτουν τώρα τα στελέχη της αγοράς είναι αν το ευμετάβλητο -όπως έχει χαρακτηριστεί- asset θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία ή θα ακολουθήσει ένα μπαράζ πωλήσεων καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν τα κέρδη τους.

Το bitcoin πήρε σημαντική ώθηση από το χθεσινό ντεμπούτο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE) του Bitcoin Strategy ETF της ProShares, του πρώτου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου που συνδέεται με το bitcoin.

Οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του bitcoin υποστηρίζουν ότι το κρυπτονόμισμα αποτελεί απόθεμα πλούτου και αντιστάθμιση έναντι της απειλής από τον πληθωρισμό.

Το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει ράλι περίπου 120% το 2021 — και για ορισμένους «πιστούς», ο στόχος των 100.000 δολαρίων μπαίνει και πάλι στο τραπέζι.

Την ίδια ώρα, το Ether -το δεύτερο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα – ενισχύθηκε έως και 3,3% την Πέμπτη.
Οι μεγάλες προσδοκίες των «ταύρων» της αγορά.

Από τη χαρά και την ευφορία στην ασυγκράτητη έκσταση, αυτό είναι το continuum που χαρακτηρίζει τους τολμηρούς ταύρους της αγοράς, κάθε φορά που το bitcoin ξεπερνάει το προηγούμενό του ρεκόρ, αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg.

Τώρα, με τη ζήτηση του πρώτου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου που συνδέεται με το bitcoin (BITO), που ενισχύει περαιτέρω τις προσδοκίες για ευρύτερη υιοθέτηση από θεσμικούς επενδυτές, οι υποστηρικτές κρυπτονομισμάτων «βλέπουν» νέα υψηλά ρεκόρ στο μέλλον.

Ο ενθουσιασμός έχει ενισχυθεί και στη Wall Street: η Bank of New York Mellon Corp., η Goldman Sachs Group Inc. και η Morgan Stanley είναι μεταξύ των εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Ορισμένοι στρατηγικοί αναλυτές που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την πιθανή πορεία του Bitcoin, έχουν ήδη προβάλει στόχους άνω των 100.000 δολαρίων.

Ο Τομ Λι του Fundstrat Global Advisors λέει ότι το BITO θα μπορούσε να προσελκύσει ροές 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του fund. Προβλέπει μάλιστα ότι Το ίδιο το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 168.000 δολάρια.