Η εκστρατεία του πρίγκιπα Χάρι με τον Ντι Κάπριο για το περιβάλλον (Video)

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, μαζί με τους Φόρεστ Γουίτακερ και Ντζιμόν Χουνσού συντάχθηκαν με τον δούκα του Σάσεξ και κορυφαίους οικολόγους στο κίνημα Re:wild για να ζητήσουν διακοπή των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λεκάνη του ποταμού Οκαβάνγκο στην Αφρική.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Re:wild, η καναδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Reconnaissance Energy Africa (ReconAfrica) άρχισε να κάνει γεωτρήσεις στη λεκάνη του ποταμού στα τέλη του 2020 παρά την ανησυχία των τοπικών κοινοτήτων. Η λεκάνη απορροής του ποταμού καλύπτει περιοχές των χωρών Αγκόλα, Μποτσουάνα και Ναμίμπια, παρέχοντας νερό σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ο Re:wild είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που «προστατεύει και αποκαθιστά την βιοποικιλότητα στη Γη μέσω καινοτόμων συνεργασιών μεταξύ ατόμων, κοινοτήτων, ιθαγενών, κυβερνήσεων, επιστημόνων και επιχειρήσεων για να οδηγήσει σε πιο πιεστικές λύσεις που βασίζονται στη φύση για τις επείγουσες κρίσεις του πλανήτη μας».

«Πιστεύουμε ότι θα λεηλατηθεί το οικοσύστημα για ενδεχόμενο κέρδος» έγραψαν ο πρίγκιπας Χάρι και o ακτιβιστής για το περιβάλλον και ποιητής από τη Ναμίμπια Ρέινχολντ Μανγκούντου σε άρθρο στην Washington Post.

«Δεν υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί η ζημιά από τέτοιου είδους λάθη» υπογράμμισαν. «Η γεώτρηση είναι ένα ξεπερασμένο στοίχημα που φέρνει καταστροφικές συνέπειες για πολλούς και απίστευτο πλούτο για λίγους ισχυρούς. Αντιπροσωπεύει μια συνεχιζόμενη επένδυση σε ορυκτά καύσιμα αντί για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο Ντι Κάπριο κοινοποίησε επίσης βίντεο στο Instagram ζητώντας από τους θαυμαστές να προσθέσουν τα ονόματά τους σε ανοιχτή επιστολή του Re:wild που καλεί για τερματισμό των γεωτρήσεων.

«O Re:wild στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων στη Λεκάνη του ποταμού Οκαβάνγκο, που εξαρτώνται από την κατάστασή του για την επιβίωσή τους» αναφέρεται στη λεζάντα στην ανάρτησή του. «H ReconAfrica είναι έτοιμη να μολύνει τα αγροκτήματά τους και να καταστρέψει ένα πανέμορφο τοπίο – αυτό που ωφελεί όλη τη ζωή στη Γη – για πάντα. Ελάτε μαζί μας υπογράφοντας την ανοιχτή επιστολή στο σύνδεσμο στο Μαζί, μπορούμε να Σώσουμε τον Οκαβάνγκο #SaveTheOkavango».

Δείτε το βίντεο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)