Μετά θάνατον δικαίωση για τον μεγιστάνα Λέο Κιρχ – Υπεύθυνη η Deutsche Bank για την οικονομική του καταστροφή

Ένοχη τελεσίδικα κρίθηκε η Deutsche Bank για τη χρεοκοπία της αυτοκρατορίας του Λέο Κιρχ το 2002. Και καταδικάστηκε να αποζημιώσει τους κληρονόμους του μεγιστάνα, με ποσό που θα καθοριστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες. Η ζημία για τον Λέο Κιρχ είχε εκτιμηθεί από το δικαστήριο του Μονάχου από 120 εκατ. έως 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Επί 10 χρόνια ο Λέο Κιρχ, ο οποίος απεβίωσε το 2011, έδινε αγώνα εναντίον της Deutsche Bank και του τότε διοικητή της Ρολφ Μπρόιερ. Στον κολοφώνα της δόξας του ο μεγιστάνας κατείχε τα αποκλειστικά δικαιώματα αναμετάδοσης διαφόρων αθλημάτων, κυρίως των αγώνων της Μπουντεσλίγκα και της Φόρμουλα 1. Ιδιοκτησίας του ήταν επίσης ο όμιλος ProSiebenSat.1, το συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι Premiere και ένα μέρος του εκδοτικού ομίλου Springer.

Τον Φεβρουάριο του 2002 ο τότε διοικητής της Deutsche Bank είχε αμφισβητήσει δημοσίως τη φερεγγυότητα του Κιρχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό οικονομικό κανάλι Bloomberg. Δύο μήνες αργότερα ο όμιλος KirchMedia κατέρρευσε.

Ο Κιρχ υποστήριζε ότι ο Μπρόιερ σκόπιμα δυσφήμισε την οικονομική κατάσταση του ομίλου με σκοπό να αγοράσει αργότερα, σε εξευτελιστική τιμή, ένα μέρος του, όπως και όντως έγινε.

Όλες οι προσπάθειες που έγιναν για φιλικό διακανονισμό απέτυχαν.