Μετά από μία εξαιρετική πενταετία, τώρα Νίκαρε; Τι γίνεται;

Η πρώτη πενταετία διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, ήταν εξαιρετική, γι αυτό και ο λαός τον επανεξέλεξε για μία δεύτερη θητεία.

Όταν το “καράβι βούλιαζε”, ο Νίκαρος κατάφερε σαν καλός καπετάνιος να το σώσει. Κατάφερε και πέρασε με επιτυχία όλες τις δύκολες καταστάσεις: μνημόνια, οικονομική κρίση και άλλες τρικλοποδιές…

Όμως , κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας είχε γύρω του αξιόλογους και σοβαρούς συνεργάτες. Μία όμαδα ανθρώπων που στέκονταν δίπλα του και τον συμβούλευαν σε κάθε του βήμα. Μία ομάδα που κρατούσε το Προεδρικό σε τάξη και πλήρη οργάνωση. Υπήρχαν γύρω του άτομα με κύρος που στα δύσκολα τον έβγαζαν ασπροπρόσωπο.

Δυστυχώς τώρα, από το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης, έχουν διαφανεί οι αδυναμίες της Κυβέρνησης.  Επικοινωνιακά ολισθήματα, έλειψη συντονισμού και ομαδικότητας. Ένα αδύναμο Προεδρικό Μέγαρο.

Μία ανύπαρκτη ομάδα πολιτικών συμβούλων και παρασυμβούλων με ανύπαρκτες δυνατότητες στοιχειωδών πολιτικών συλλογισμών… Μία ομάδα που δυστυχώς πολλές φορές αποφασίζει και πράττει χωρίς καν να ενημερώνει τον Πρόεδρο. Μία ομάδα, η οποία αντί να στηρίζει τον Πρόεδρο τον φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση και σε αδιέξοδα.

Ας αναφερθούμε στα τεκτενόμενα στη Παιδεία όπου η κρίση προκλήθηκε από τους λανθασμένους επικοινωνιακά χειρισμούς. Αποφυλακίσεις, αθωώσεις, συλλήψεις αστυνομικών για διαφθορά, η κατρακύλα και το λουκέτο στον Συνεργατισμό, η αποφυλάκιση παιδεραστή, οι προκλητικές προσλήψεις συμβούλων…

Και ακόμα είναι η αρχή…

Γι΄αυτό, όσο είναι ακόμα καιρός, Νίκαρε, δείξε τη πυγμή σου. Τη δυναμικότητα με την οποία σε ξέραμε για τόσα χρόνια…

Ο Κυπριακός λαός ο οποίος σε εξέλεξε περιμένει πολλά από εσένα και είναι πλέον απαιτητικός…

Νίκαρε, πρέπει να πάρεις την μεγάλη απόφαση για δραστικές αλλαγές.

Για το δικό σου καλό και για την δική σου εικόνα την οποία έκτισες με κόπο και μόχθο για τόσα χρόνια και αυτή τη στιγμή οι γύρω σου δυστυχώς την αμαυρώνουν.