Μειώθηκαν τα θανατηφόρα ατυχήματα στη Δυτ. Ελλάδα

Για το μήνα Φεβρουάριο, ο αριθμός των νεκρών στη Δυτ. Ελλάδα εμφανίζεται μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, ωστόσο αυξήθηκαν οι τραυματίες.

Ειδικότερα, δύο άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα 45 τραυματίστηκαν σε 32 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2012 είχαν σημειωθεί 35 τροχαία, στα οποία είχαν χάσει την ζωή τους έξι άτομα και είχαν τραυματιστεί 43.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον περασμένο Φεβρουάριο καταγράφηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία, έναντι έξι τον Φεβρουάριο του 2012, τέσσερα τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι 10 τον περσινό Φεβρουάριο και 26 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 19 τον Φεβρουάριο του 2012.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο τραυματίστηκαν ελαφρά σε τροχαία 40 άτομα έναντι 29 τον Φεβρουάριο του 2012.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η απόσπαση προσοχής του οδηγού,, η παραβίαση της προτεραιότητας, η παραβίαση των σημάνσεων, η μη τήρηση κανόνων οδικής ασφαλείας από πεζούς, η μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας κ.α.

Επίσης, τον περασμένο Φεβρουάριο έγιναν 5.455 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 151 παραβάσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, και 3.224 επικίνδυνες παραβάσεις.