Μεγάλη νίκη πέτυχε στις ΗΠΑ η Samsung εναντίον της Apple

Σύμφωνα με απόφαση του ITC (International Trade Commission), τα μοντέλα των iPhone 4, 3GS, 3G, iPad 3G και iPad 2 3G που κυκλοφορούσαν για τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο της AT&T αποκλείονται από τις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αιτία για τον αποκλεισμό των προϊόντων της Apple, είναι η παραβίαση μιας πατέντας της Samsung η οποία είναι σχετική με τη δικτύωση. Η νοτιοκορεάτικη εταιρία υποστηρίζει πως δεν έχει διαθέσει τη σχετική άδεια χρήσης. Τα νεότερα μοντέλα πάντως, όπως το iPhone 5, δεν κάνουν χρήση αυτής της πατέντας, γι’αυτό και μένουν εκτός αποκλεισμού.

Τι σημαίνει όμως αυτή η απόφαση για την Apple; Σύμφωνα με το τεχνολογικό site theverge.com, από τη στιγμή που η απόφαση της ITC για τον αποκλεισμό των προϊόντων είναι τελεσίδικη, υπάρχει περιθώριο 60 ημερών κατά το οποίο ο Λευκός Οίκος μπορεί να ασκήσει βέτο κατά της απόφασης.

Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί βέτο, η Apple μπορεί να ασκήσει έφεση, την ώρα που οι τελωνειακές αρχές θα καθορίζουν το πεδίο εφαρμογής του αποκλεισμού. Άλλωστε αυτό έχει σκοπό να κάνει η Apple, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρίας Kristin Huguet.

Νέο χτύπημα και μάλιστα “εντός έδρας” για την Apple, λίγες μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη για το «όργιο» διεθνούς φοροαποφυγής δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρίας από το Κούπερτίνο.