Μείωση 5% στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος – συγχαίρει το υπουργείο

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες απευθύνει το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προς την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου , για την ανταπόκρισή τους στις εκκλήσεις της Κυβέρνησης και τη σημερινή απόφαση για επιβολή έκτακτης προσωρινής μείωσης ύψους 5% επί όλων των βασικών διατιμήσεων της ΑΗΚ.

Συγχαίρει επίσης, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, τη ΡΑΕΚ για την απόφασή της για διεύρυνση του προγράμματος net metering κατά αρκετές χιλιάδες νοικοκυριά ετησίως και για τα επόμενα τρία με τέσσερα έτη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες για εξοικονόμηση ενέργειας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως δηλώνει το Υπουργείο.

“Η υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση που τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν τόσο η ΡΑΕΚ όσο και η ΑΗΚ, κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου που διανύουμε”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους”.

“Τηρώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη σύσκεψη στο Προεδρικό στις 27 Μαρτίου 2013, οι δύο Οργανισμοί αποδεικνύουν σήμερα έμπρακτα τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και συμβάλλουν με τρόπο ουσιαστικό στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης στους καταναλωτές”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Υπουργείο επισημαίνει πως “η σημερινή απόφαση για μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έρχεται να προστεθεί στην ήδη ειλημμένη απόφαση της ΡΑΕΚ για τερματισμό από την 1η Απριλίου της έκτακτης προσαύξησης ύψους 5,75%, προσαύξηση η οποία είχε επιβληθεί στους τελικούς λογαριασμούς όλων των καταναλωτών λόγω της έκρηξης στο Μαρί”.

ΚΥΠΕ