Ι.Νικολάου – ερευνητική επιτροπή για την οικονομία

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν επιλεγεί συνολικά έξι εμπειρογνώμονες που θα συνδράμουν το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Νικολάου, απαντώντας, στο περιθώριο του 1ου Συνεδρίου Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφάλειας, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούσαν στην Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, είπε ότι έχουν, μετά από συνεννόηση με τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής, επιλεγεί συνολικά έξι εμπειρογνώμονες που θα συνδράμουν στο έργο της Επιτροπής.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για άτομα που γνωρίζουν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, «είτε επαγγελματικά είτε με βάση τα προσόντα τους», εκ των οποίων οι δύο θα παρακάθονται μαζί με την Ερευνητική Επιτροπή καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι πρόκειται για δύο ακαδημαϊκούς, των οποίων τα ονόματα δεν αναφέρθηκαν, εν αναμονή της οριστικής απάντησης τους.

Οι άλλοι τέσσερεις εμπειρογνώμονες, συνέχισε, «είναι οι κ.κ. Γιώργος Χαραλάμπους, Δώρος Φιλίππου, Αυξέντης Αυξεντίου και Τζιμ Λεοντιάδης, οι οποίοι είναι οικονομολόγοι, λογιστές, ελεγκτές, γνώστες της οικονομίας γενικότερα αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας.

Αυτοί οι εμπειρογνώμονες, συνέχισε, θα παρέχουν υπηρεσίες στην Ερευνητική Επιτροπή όποτε τους ζητηθεί και όποτε είναι αναγκαίο.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νικολάου είπε ότι οι τρεις έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν οποιαδήποτε αμοιβή ενώ αναμένεται η οριστική άποψη από τους υπόλοιπους.