“Μείωση όλων των διοικητικών εξόδων”

Πρώτη προτεραιότητα είναι η ισχυροποίηση του διοικητικού μηχανισμού και της ιεραρχίας στην Τράπεζα Κύπρου, δήλωσε ο ενδιάμεσος Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Χρήστος Σορώτος, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αναλαμβάνοντας επισήμως τα νέα του καθήκοντα.

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Σορώτος είπε ότι συμφωνήθηκε με όλη τη διοίκηση της ΚΤ να υπάρχει τακτική, σχεδόν ημερήσια συνεργασία.

«Από σήμερα ξεκινάμε χωρίς καθυστέρηση, αναλύσεις, κουβέντες πολλές, να εφαρμόσουμε αυτά που εφαρμόζονται σε όλα τα μέρη του κόσμου σε αντίστοιχες περιπτώσεις» δήλωσε ο κ. Σορώτος.

Είπε ότι δεν πιστεύει στη δικαιολογία που χρησιμοποιείται, ότι κάποια τράπεζα διαθέτει «ιδιαίτερο καθεστώς». «Όλες οι τράπεζες, σε όλα τα μέρη του κόσμου έχουν έναν τρόπο λειτουργίας. Ενδιαφέρονται για τους μετόχους τους και έχουν άριστη σχέση με τον ρυθμιστή» ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Σορώτος είπε ότι η προτεραιότητα της μείωσης όλων των διοικητικών εξόδων είναι άμεση, δηλαδή «σήμερα, όχι αύριο».

Ερωτηθείς πώς αξιολογεί τα δεδομένα της αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που χειρίστηκε στο παρελθόν, ο κ. Σορώτος είπε ότι «καμία διαφορά δεν έχει από άλλες περιπτώσεις».

Κατέληξε, λέγοντας ότι καλείται να διαχειριστεί τα ίδια θέματα, που προκύπτουν για τους ίδιους ακριβώς λόγους για τους οποίους οι τράπεζες οδηγούνται σε αυτή την κατάσταση.