Μείωση μέχρι 1% στο επιτόκιο δανείων ευπαθών ομάδων

Ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης δήλωσε ότι η τράπεζα έχει προχωρήσει σε  μείωση μέχρι 1% στο επιτόκιο δανείων  σε περίπου 4.200 ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο κ. Χασάπης, η Τράπεζα Κύπρου επισήμανε ότι με αυτό το τρόπο καταδεικνύει την ευαισθησία της σε αυτές τις ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες αντιμετωπίζουν, όπως σημείωσε, και τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες εν μέσω της ύφεσης που διέρχεται η οικονομία και του υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με ευαισθησία σε αυτές τις ομάδες του πληθυσμού.

Ειδικότερα, σε σχέση με τη μείωση του επιτοκίου μέχρι 1%, ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος είπε ότι έχει μειωθεί το επιτόκιο μέχρι 1% σε περίπου 3.000 στεγαστικά δάνεια και σε περίπου 1.200 φοιτητικά δάνεια ευπαθών ομάδων.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν αναδιαρθρωθεί δάνεια που διατηρούν στην τράπεζα πέρα των 1.500 ανέργων, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εξηγώντας ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου που εξήγγειλε η τράπεζα για καταβολή δόσης 10 ευρώ το μήνα τον πρώτο χρόνο.

Ο κ. Χασάπης είπεότι το σχέδιο δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής του και για δεύτερο χρόνο σε περίπτωση που ο δανειολήπτης συνεχίσει να είναι άνεργος, ενώ σε περίπτωση που ο δανειολήπτης βρει εργασία, όπως σημείωσε, έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει μόνο τους τόκους κατά τον πρώτο χρόνο εργασίας του.