“Μαύρισαν” τα μαύρα ταξί του Λονδίνου

Τα μαύρα, χαρακτηριστικά ταξί του Λονδίνου, σήμα κατατεθέν της βρετανικής πρωτεύουσας  βάζουν…λουκέτο. Παρά την θεαματική τους παρουσία στη τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η Manganese Bronze που τα κατασκευάζει έδω και δεκαετίες,  δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να συνεχίσει αυτόνομα την λειτουργία της, με αποτέλεσμα να κηρύξει πτώχευση.

Η εταιρεία πήρε την «κάτω βόλτα» όταν το 2007 χρειάστηκε να αποσύρει 400 ταξί που παρουσίασαν πρόβλημα.  Παρότι όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις έχουν ανανεώσει τον στόλο των ταξί τους, οι λονδρέζοι επέμεναν στο παλιό, χαρακτηριστικό ντιζάιν που δίνει μια μοναδική νότα στους δρόμους της πόλης.

Τώρα θα πρέπει να βρεθεί λύση στο «πρόβλημα», καθώς τα μαύρα οχήματα, που κοστίζουν περίπου 45.000 ευρώ, θα χρειαστούν σύντομα συντήρηση.

Η Manganese Bronze πέρασε στον έλεγχο της λογιστικής Price waterhouse Coopers μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με τους μετόχους, κυρίως την κινεζική Geely, για ένεση διάσωσης. Η βρετανική εταιρεία απασχολεί 300 υπαλλήλους.