Ματσάκης: «Ας στείλουμε σπίτι του τον Υπουργό Υγείας…….»

Έντονα επικριτικός για τη κατάσταση που επικρατεί με το θέμα της γρίπης Α, παρουσιάστηκε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης στην εκπομπή του Ανδρέα Δημητρόπουλου «Πρωτοσέλιδο».

Επέκρινε για τις δηλώσεις τους τον Υπουργό Υγείας και άλλους αρμόδιους του Υπουργείου η οποία αναφέρθηκαν σε έξαρση και όχι επιδημία της γρίπης και διερωτήθηκε επίσης, που πήγαν τα εμβόλια γρίπης.

Ο κ. Ματσάκης ανέφερε ότι δεν φταίνε οι γιατροί αλλά κάποιες ελλείψεις, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν «άμεσα και εύκολα χωρίς να ανατραπεί το υπάρχων σύστημα υγείας εν μια νυκτί».

Αναφερόμενος στο ΓεΣΥ, είπε ότι «αυτή η αλλαγή η τεράστια, μπορεί να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρουμε στον κόσμο», συμπλήρωσε. Επεσήμανε δε ότι το πρόβλημα των Πρώτων Βοηθειών είναι η έλλειψη γιατρών και πρέπει να προσληφθούν 20-30 γιατροί.

Τόνισε δε, ότι με το ΓεΣΥ δεν θα έχουμε περισσότερους γιατρούς αλλά περισσότερους διοικητικούς υπαλλήλους, «δημιουργούμε ένα γραφειοκρατικό ελέφαντα που δεν θα έχει καμιά σχέση με τα νοσοκομεία μας». 

Ερωτηθείς ποιος «διοικεί» το Υπουργείο Υγείας, εάν είναι ο Υπουργός Υγείας ή ο Πρόεδρος του ΟΚΥΠΙ, απάντησε ότι η απάντησε δόθηκε μέσα από την έξαρση της γρίπης Α.

Αναρωτιέται ποιος έχει τη ευθύνη για τα εμβόλια και εάν αντιμετωπίζεται σωστά από τα νοσοκομεία.

Επισημαίνει ότι έχουμε φτιάξει ένα σκιώδες Υπουργείο Υγείας. Αναφερόμενος στις αρμοδιότητες του ΟΑΥ και ΟΚΥΠΙ, είπε «ας στείλουμε σπίτι του τον Υπουργό Υγείας, να καταργήσουμε το Υπουργείο και να διορίσουμε τον Πολύζο».

Σε ερώτηση για τη γρίπη Α και εάν πρόκειται για έξαρση ή επιδημία, διερωτήθηκε εάν έχει σημασία το πώς το ονομάζουμε, αφού έχουμε χιλιάδες περιστατικά αυτή τη χειμερινή περίοδο, με δεκάδες από αυτά σοβαρά.

Αναφέρθηκε στην υπεύθυνη του Υπουργείου, η οποία χαρακτήρισε την γρίπη Α, «επιδημική έξαρση», για να έχει και τις δύο έννοιες μέσα.

Εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι που πήγαν τα εμβόλια και πού πήγαν τα εμβόλια, καλώντας τους αρμόδιους φορείς να απαντήσουν για τα 49.000 εμβόλια, με τα οποία μόλις ένα στους δέκα από τις ευάλωτες ομάδες έχουν εμβολιαστεί. Διερωτάται πού πήγαν τα υπόλοιπα εμβόλια, «οι αριθμοί δεν βγαίνουν και αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια πήγαν αλλού».

Πηγή: Sigmalive