Ματιές προς ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα “ρίχνει” ο Λοβέρδος

Προετοιμάζει το έδαφος για την δημιουργία νέου κόμματος ο Ανδρέας Λοβέρδος, δίνοντας υπόσταση σε πληροφορίες που θέλουν τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ να σκέφτεται σοβαρά να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού σχήματος όντας  έντονα δυσαρεστημένος από την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε συνέντευξη του σήμερα στην Realnews υποστήριξε, πως η χώρα χρειάζεται ένα ριζοσπαστικό-ανατρεπτικό, ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις, περιστροφές, και αναστολές.

«Μπορεί να γίνει νέο κόμμα, μπορεί να συνεργαστούν τα υφιστάμενα στελέχη, καθώς και όλες οι δυνάμεις του χώρου σε ένα νέο σχήμα, δεν είναι όμως ώρα για αυτά. Πρώτα η χώρα και μετά το πολιτικό της σύστημα» δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, ο κ. Λοβέρδος απαντά ότι, όλες οι πρωτοβουλίες θα ληφθούν αφού η χώρα σταθεί όρθια παραδέχεται ωστόσο, ότι υπήρξε απόλυτη διαφωνία με το ΠΑΣΟΚ και κατηγορεί την Ιπποκράτους για έλλειψη στρατηγικής.

«Οι διαφωνίες σε θέματα στρατηγικής πρέπει να οδηγούν σε καθαρές λύσεις. Αυτό έκανα και αυτός θα είναι ο οδηγός μου στις επόμενες κινήσεις μου» υπογράμμισε στη συνέντευξη του.

Επιπλέον,  θεωρεί ότι δικαιώνεται η απόφαση του να αποστασιοποιηθεί  από τις πολιτικές κινήσεις του  Ευάγγελου Βενιζέλου με τις  οποίες διαφωνεί πλήρως. «Η κοινοβουλευτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει στίγμα, άρα δεν μπορεί να στηρίξει καμία πολιτική συμμετοχής και κανένα πρόσωπο στην κυβέρνηση. Έτσι, η καθολική απομόνωση θα οδηγεί σε μαθηματικά βέβαιη αποτυχία».