Μαξίμου: Κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα – αγροτών στις 12

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα έχει στις 12 το μεσημέρι κρίσιμη συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών, με την κυβέρνηση να προσβλέπει στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των αγροτών, που φαίνεται ότι έχουν χωριστεί σε δύο μέτωπα.

Εμπλοκή έχει σημειωθεί ως προς την εκπροσώπηση των Τεμπών, ενώ εκπρόσωποι των 69 μπλόκων στη Νίκαια αποφάσισαν να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον Τσίπρα την Τρίτη.

Εν όψει του σημερινού ραντεβού, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς, στην οποία εξετάστηκαν βελτιωμένες προτάσεις προς τους αγρότες και διήρκησε 3 ώρες.

Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει στους ίδιους τους αγρότες ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή τους συνάντησή.

Γεροβασίλη: Ελπίζω ότι στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία των αγροτών

Την ελπίδα ότι στη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, εκφράζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την αποψινή κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22/2/2016.

Η εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και προσθέτει:

«Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση».

Εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν στις 17:00 και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.