ΑΤΗΚ: Η Cyta Ltd ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών

Ξεκινά σήμερα το πρωί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη η συζήτηση για το νομοσχέδιο που προνοεί τη δημιουργία νέας εταιρείας ιδιωτικού δικαίου, με την ονομασία “Cyta Ltd”, στην οποία θα μεταφερθούν οι τηλεπικοινωνιακές εργασίες και περιουσιακά στοιχεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στα πλαίσια της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Αρχής.

Η έγκριση του νομοσχεδίου αποτελεί το τελευταίο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της ένατης και τελευταίας δόσης του κυπριακού προγράμματος.

Η συνεδρίαση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή έχει οριστεί για τις 9 το πρωί, ενώ τα μέλη της θα εξετάσουν και δύο ακόμη νομοσχέδια, σε σχέση με τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της Cyta που αφορούν τα εργασιακά ζητήματα και θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας.

Θα συζητηθεί επίσης η τροποποίηση των κανονισμών περί Προσωπικού και περί Συντάξεων Υπαλλήλων της ΑΤΗΚ, καθώς ο προϋπολογισμός της Αρχής για το 2016.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Νομικής Υπηρεσίας καθώς και εκπρόσωποι της διοίκησης και των συντεχνιών των εργαζομένων της Αρχής.