Μαλάς: Νεκροθάφτες της επανένωσης όσοι είναι ενάντια στην Ομοσπονδία

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταυρός Μαλάς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην χθεσινές τοποθετήσεις του Αρχιεπισκόπου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ίδιος “δεν νοείται να ακούγονται από τη δική μας πλευρά, φωνές που να δίνουν άλλοθι στην Τουρκία, η οποία ήδη παρουσιάζεται αποενοχοποιημένη και εδραιώνει τις πραγματικότητες της κατοχής. Απόψεις σαν κι αυτές, τις οποίες εκφράζει και μερίδα στα κατεχόμενα, δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο παρά μόνο όσους φλερτάρουν με την ιδέα της διχοτόμησης”.

“Η μετακίνηση από το συμφωνημένο πλαίσιο της ΔΔΟ στη βάση των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου, η διγλωσσία, η επαναφορά όρων, προϋποθέσεων και λογικών πρόταξης καθώς και η χρήση ρητορικής που δηλητηριάζει τις συνειδήσεις των Ελληνοκυπρίων είναι εις βάρος του λαού μας, του τόπου μας και της μελλοντικής γενιάς. Γι΄ αυτό καλώ και τους ανθυποψήφιους μου να ξεκαθαρίσουν τη δική τους θέση και να τοποθετηθούν επί των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου” σημείωσε.

Το Κυπριακό, όπως είπε ο κ. Μαλάς, “δεν χρειάζεται ακροβατισμούς και πειραματισμούς. Αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα, διεκδικητικότητα, αξιοπιστία, επιμονή σε θέσεις αρχών και ελπίδα”.

“Κάθε φωνή ενάντια στην ομοσπονδία, η οποία αποτελεί τη μοναδική εφικτή λύση που να απελευθερώνει και να επανενώνει την Κύπρο, κινδυνεύει να καταστήσει τη δική μας γενιά, το νεκροθάφτη της επανένωσης” κατέληξε.