“Μακρά” προβλέπεται η συνεδρίαση στο ΔΗΚΟ

Μακρά προβλέπεται η νύχτα απόψε με τη σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής  του Δημοκρατικού Κόμματος να συνεχίζεται…Η ΚΕ καλείται να επικυρώσει ή όχι την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για αποχώρηση του κόμματος από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Η συνεδρία, στην οποία συμμετέχουν 171 από τα 180 μέλη της ΚΕ, άρχισε με ομιλία του Προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος ανέλυσε την προεκλογική συμφωνία του κόμματος με τον Νίκο Αναστασιάδη σε αντιπαραβολή με το κοινό ανακοινωθέν, ενώ δόθηκε στα μέλη της ΚΕ φυλλάδιο όπου γίνεται σύγκριση των δύο συμφωνιών. Αυτή τη στιγμή μιλά ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Μάρκος Κυπριανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε όπως στη σύνοδο μιλήσουν 20 πρόσωπα, εκ των οποίων τα έξι μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, που θα έχουν απεριόριστο χρόνο, ενώ τα μέλη της ΚΕ θα έχουν τρία λεπτά στη διάθεσή τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το αίτημα για διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας ήδη εξασφάλισε το 25% που απαιτείται με βάση το καταστατικό για να εγκριθεί, ενώ στο χώρο βρίσκονται ψηφοδέλτια και κάλπη.