Κατατέθηκαν δύο προτάσεις στη Κεντρική Επιτροπή

Η εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, δήλωσε ότι η επόμενη μέρα της κρίσιμης απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ θα βρει το ΔΗΚΟ ενωμένο. 

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, η κ. Ερωτοκρίτου είπε πως στη σύνοδο θα τεθούν δύο προτάσεις, η πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου για αποχώρηση από την Κυβέρνηση, και μια πρόταση του Αναπληρωτή Προέδρου όπως τεθούν πρόσθετοι όροι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ πρόσθεσε ότι έγινε αποδεχτή η μυστική ψηφοφορία.

«Η σύνοδος διεξάγεται σε απόλυτα ήμερο και εποικοδομητικό κλίμα. Έχουν ακουστεί πολλά επιχειρήματα από πολλούς συναγωνιστές και συνεχίζονται οι εργασίες της», ανέφερε στις δηλώσεις της κ. Ερωτοκρίτου.

Όπως είπε, ενώπιον της ΚΕ έχουν, προς το παρόν, τεθεί δύο προτάσεις, η πρόταση Εκτελεστικού Γραφείου για αποχώρηση από την Κυβέρνηση και μία πρόταση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος Μάρκου Κυπριανού, η εισηγείται όπως τεθούν «πρόσθετοι όροι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε περίπτωση που δεν υιοθετηθούν αυτοί οι πρόσθετοι όροι τότε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΗΚΟ από τη συγκυβέρνηση», όπως είπε.

Ερωτηθείς αν τέθηκε θέμα μυστικής ψηφοφορίας, η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι ο Πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι έστω και εάν ένα μέλος της ΚΕ ζητήσει μυστική ψηφοφορία τότε ο ίδιος ο Πρόεδρος θα το θέσει».

Απέφυγε πάντως θα προβλέψει το πότε θα ολοκληρωθεί η σύνοδος της ΚΕ. Είπε πάντως πως η σύνοδος αποφάσισε όπως μιλήσουν 10 πρόσωπα από την κάθε τάση του κόμματος με χρονικό περιθώριο μερικών λεπτών «έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο μικρή διάρκεια».

«Απόψε θα πάρουμε μια ξεκάθαρη και σαφή απόφαση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι το ΔΗΚΟ θα βγει τραυματισμένο μετά την απόφαση, η εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε απόλυτα πεπεισμένη ότι το κόμμα θα βγει ενωμένο «γιατί στο Κυπριακό ως το εθνικό θέμα το ΔΗΚΟ πάντοτε ήταν ενωμένο και ποτέ δεν είχαμε διαφοροποίηση ή διαχωρισμό ή είχαμε διαφορετικές απόψεις ως προς την ουσία του κυπριακού προβλήματος».

«Άρα δεν έχω κανένα δισταγμό να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι η επόμενη μέρα οπωσδήποτε θα μας βρει ενωμένους για τη μάχη του τόπου μας», κατέληξε.

Στη Σύνοδο, πέραν του Προέδρου του κόμματος, μίλησαν μέχρι στιγμής ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μάρκος Κυπριανού, ο Αντιπρόεδρος Χρίστος Πατσαλίδης, ο Γενικός Οργανωτικός Φύτος Κωνσταντίνου, ο τέως Πρόεδρος Μάριος Καρογιάν, καθώς και η κ. Ερωτοκρίου.