Μακελειό ΗΠΑ: 20 χρόνων ο δράστης – Μπήκε στο σχολείο με μαύρη στολή και βαρύ οπλισμό

Ντυμένος με μαύρη στολή και στρατιωτικό γιλέκο, ένας νέος άντρας με βαρύ οπλισμό προχώρησε στους διαδρόμους του δημοτικού σχολείου του Κονέκτικατ, άνοιξε πυρ και σκόρπισε θάνατο και πένθος.Ένας 20χρονος δράστης… 27 νεκροί,  ανάμεσά τους 20 παιδιά .

Οι μαρτυρίες συγκεχυμένες για το τι μπορεί να ώθησε τον Άνταμ Λάνζα να ανοίξει πυρ αδιακρίτως στο σχολείο όπου φοιτούσε ως μικρό παιδί . Η σχέση με τη μητέρα του, ίσως ενώσει τα κομμάτια του παζλ. Βρέθηκε και εκείνη νεκρή σε σπίτι κοντά στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν.

Αστυνομία, αναλυτές και ψυχίατροι αναμοχλεύουν το παρελθόν του. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ένα ντροπαλό, όσο και ασυνήθιστα έξυπνο μαθητή. Στο Γυμνάσιο του Νιουτάουν ντυνόταν πιο επίσημα από τα άλλα παιδιά, συχνά με χακί παντελόνια και πουκάμισα, δήλωσε ο Τιμ Αρνον, συμμαθητής του στο Γυμνάσιο. Υποστήριξε ότι δεχόταν μεγάλες πιέσεις από τους χωρισμένους γονείς του να σπουδάσει . Ιδιαίτερα η μητέρα του Νάνσυ  “τον πίεζε πολύ να δουλεύει όλο και πιο σκληρά στο σχολείο”.

Άλλοι συμμαθητές του Άνταμ Λάνζα τον περιέγραψαν ως έξυπνο μεν, αλλά χωρίς φίλους…”‘ήταν ένα πολύ ήσυχο παιδί. ‘Ήμουν ο μοναδικός φίλος του στο δημοτικό. ‘Ήταν πάντα ένα πραγματικά καλό και ευγενικό παιδί”, είπε ένα παιδί, που οι γονείς θέλησαν να κρατήσει την ανωνυμία του.

Μαρτυρίες γειτόνων λένε ότι η Νάνσυ Λάνζα είχε μεγάλο πάθος με τα όπλα. Ήταν συλλέκτρια και πήγαινε συχνά για σκοποβολή με τα παιδιά της.