Μαζικό “delete” της Χρυσής Αυγής από το Facebook

Η πτώση των προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Facebook  οφείλεται σε σχόλια και αναρτήσεις που προσβάλλουν πρόσωπα, φυλές, θρησκείες, ιδεολογίες. Όποιος το κάνει αυτό «αποβάλλεται» σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας της πλατφόρμας του κοινωνικού δικτύου.

«Αποβλήθηκαν» και  μέλη του κόμματος, λόγω φασιστικών και ρατσιστικών σχολίων, που είχαν ως απώτερο σκοπό την προπαγάνδα. Αστυνομικές  πηγές έλεγαν πως υπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή είναι η ίδια η εταιρεία, καθώς χρήστες της πλατφόρμας προχώρησαν σε  πληθώρα καταγγελιών, ότι μέσω του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης προπαγανδίζονταν μηνύματα μίσους και ρατσισμού από βουλευτές , μέλη και φίλους της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή μίλησε για λογοκρισία και «λυσσαλέα επίθεση εναντίον εθνικιστών χρηστών», τονίζοντας ότι «η προσπάθεια ανάσχεσης της θα πέσει στο κενό».  «Σήμερα η διαχείριση του Facebook προχώρησε σε μια πρωτοφανή κι αναίτια κίνηση λογοκρισίας, “ρίχνοντας” τα προφίλ όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δεκάδων Συναγωνιστών. Να τονιστεί πως “πέφτουν” όλα τα προφίλ χρηστών που παραπέμπουν στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ή έχουν απλά μια φωτογραφία Εθνικιστικού περιεχομένου».