Μία φόρμα γυμναστικής για τρία αδέλφια – “Καταρρέουν” οι οικογένειες πολυτέκνων στην Ελλάδα

Η ιστορία είναι συγκλονιστική … Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας  κοινωνίας που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, οικογενειών με δύο και τρία παιδιά που παλεύουν καθημερινά με την ανεργία και τη φτώχεια.

Τη δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Σε σχολείο της Πάτρας, μαθητής τιμωρήθηκε με απουσία, καθώς την ώρα της γυμναστικής δεν φορούσε αθλητική φόρμα. Το παιδί δεν διαμαρτυρήθηκε. Ντράπηκε να πει, όπως αργότερα έμαθε ο καθηγητής του, στο σπίτι υπάρχει μόνο μία φόρμα γυμναστικής την οποία ο μαθητής  μοιράζεται με τα δύο του αδέλφια.

Η μητέρα του παιδιού, εξήγησε στους καθηγητές, ότι  τα χρήματα δεν φτάνουν ώστε να αγοράσει αθλητικό εξοπλισμό για καθένα από τα πέντε παιδιά της, με αποτέλεσμα η φόρμα να χρησιμοποιείται εκ περιτροπής. Και, όμως, η κυβέρνηση ουσιαστικά καθιστά ανύπαρκτο το πολυτεκνικό επίδομα.

Το ποσοστό των λεγόμενων «νεόπτωχων» στη Δυτική Ελλάδα ξεπερνά το 31%. Μέσα στο 2012 περισσότεροι από 225.000 κάτοικοι έφτασαν να ζουν στο όριο της φτώχειας, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat. Οπως αναφέρεται  στο ρεπορτάζ, την ώρα που έχουν πραγματοποιηθεί 1.200 αιτήσεις για κοινωνικά φροντιστήρια μόνο στην πόλη της Πάτρας, το 15% του πληθυσμού της Δυτικής Ελλάδας ήδη από τώρα ,δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει ούτε καν τα βασικά αγαθά.