Μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας

Μήνυμα της Α.Μ. Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας 2022

Φέτος που είναι η χρονιά του Πλατινένιου Ιωβηλαίου μου, με χαρά ανανεώνω την υπόσχεση που έδωσα το 1947, ότι η ζωή μου θα είναι πάντοτε αφιερωμένη στο να υπηρετώ.

Σήμερα, προσφέρει ικανοποίηση το να παρατηρείς μια σύγχρονη, ζωντανή και συνδεδεμένη Κοινοπολιτεία, η οποία συνδυάζει έναν πλούτο ιστορίας και παράδοσης με τις μεγάλες κοινωνικές, πολιτιστικές και τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής μας. Το γεγονός ότι η Κοινοπολιτεία στέκεται ολοένα και πιο ψηλά πιστώνεται σε όλους όσοι έχουν συμβάλει σε αυτό.

Τρεφόμαστε και αντλούμε δύναμη από τις σχέσεις μας και, σε όλη μου τη ζωή, απολαμβάνω το προνόμιο να ακούω πόσο σημαντικές είναι για τους ανθρώπους και τις κοινότητες οι σχέσεις που κτίστηκαν σε όλη την εμβέλεια και ποικιλομορφία της Κοινοπολιτείας.

Η οικογένεια των εθνών μας εξακολουθεί να αποτελεί σημείο σύνδεσης, συνεργασίας και φιλίας. Είναι ένα μέρος συνάντησης για την επιδίωξη κοινών στόχων και του κοινού καλού, το οποίο παρέχει σε όλους την ευκαιρία να υπηρετήσουν και να ωφεληθούν. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ελπίδα μου είναι ότι μπορείτε να αντλείτε δύναμη και έμπνευση από αυτά που μοιραζόμαστε, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να κτίσουμε ένα υγιές, βιώσιμο και ευημερούν μέλλον για όλους.

Και σε αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα για την οικογένειά μας – σε μια χρονιά που θα περιλαμβάνει τη Συνάντηση των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας και τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας – ελπίζω ότι μπορούμε να εμβαθύνουμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε και να υπηρετήσουμε ο ένας τον άλλον και να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι η Κοινοπολιτεία θα παραμείνει μια δύναμη επιρροής για το καλό στον κόσμο μας για πολλές ακόμα γενεές.