Μήνυμα Παπούλια κατά του ναζισμού και του φασισμού

Μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Χρυσής Αυγής, χωρίς να την κατονομάσει, κατά την αντιφώνηση του στο γεύμα που παρέθεσε ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.

Δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί του ναζισμού σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του και είπε χαρακτηριστικά: “Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού”.

Την πεποίθηση του ότι με τη δύναμη του θεού θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και να υπερνικήσουμε τις κρίσεις, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χοροστάτησε στην πανηγυρική δοξολογία.

Ευχές, με αναφορές και στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, έκαναν υπουργοί, βουλευτές και εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης, σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της δοξολογίας.

Αύριο στις 11 το πρωί ο κ. Παπούλιας θα εγκαινιάσει στο Διοικητήριο έκθεση κειμηλίων που διοργανώνει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο: “Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε”.

Αύριο στις 11, επίσης, θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί και ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ηδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα οποία θα ισχύσουν μέχρι και την παρέλαση της Δευτέρας με τη συμμετοχή περίπου 3.000 αστυνομικών

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η φρεγάτα “Θεμιστοκλής”, τα αρματαγωγά “Σάμος” και “Ικαρία”, καθώς και το υποβρύχιο “Παπανικολής” έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τα πλοία του Στόλου τις εξής ημέρες και ώρες:

– Σάββατο 26 Οκτωβρίου, από 10:00 έως 13:00 και από 15:00 έως 19:00.
– Κυριακή 27 Οκτωβρίου, από 10:00 έως 13:00 και από 15:00 έως 19:00.
– Δευτέρα 28 Οκτωβρίου (μόνο για το Υ/Β Παπανικολής), από 10:00 έως 18:00