Μήνυμα Κάρολου Παπούλια: Το μήνυμα της σημερινής ημέρας να φτάσει στο Βερολίνο

Μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στην εθνική μας επέτειο και την Κύπρο, τονίζοντας ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας πρέπει να φτάσει στο Βερολίνο:

“Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα, είναι μια μέρα μνήμης και τιμής, τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και το πάθος για τη λευτεριά και μας έδωσαν ένα λεύτερο κράτος και αντιμετώπισαν μια οθωμανική αυτοκρατορία. Το παράδειγμά τους είναι παράδειγμα επίκαιρο και για τις σημερινές δύσκολες στιγμές” δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης και ευχήθηκε “αυτό το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο”.

Χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ για την Κύπρο “μη ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική”, τονίζοντας: “Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιλέγει τα θύματά της, όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει, γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους”, δήλωσε ο κ. Παπούλιας για τη χθεσινή απόφαση της ΕΕ για την Κύπρο.