Μήνυμα ενότητας και ελπίδας απο τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μήνυμα ενότητας και ελπίδας για το αύριο της Κύπρου έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης κατα τις επίσημες δηλώσεις του στα Κυπριακά και ξένα ΜΜΕ.

“Σήμερα ο κυριαρχος λαός έδωσε την εντολή για τη διακυβέρνηση της χωρας, αποδέχομαι την εντολή με ιδιαίτερη τιμή” είπε ο κ. Αναστασιάδης ευχαριστώντας όλους τους πολίτες και εκφράζοντας τη δέσμευση ότι θα αποτελεί πρόεδρος όλων των Κυπρίων ανεξαιρέτως κομματικής ταυτότητας.

“Οι εκλογες τελείωσαν όχι όμως και τα προβλήματα, οι δυσκολίες είναι μπροστα και τα προβλήματα δεν έχουν κομματικη ταυτότητα.. είναι κοινα και επομένως κοινη θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση” δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σήμερα νικητές και ηττημένοι, αν είναι καποιος είναι ηττημένος αυτός είναι η απογοητευση και αν κάποιος έιναι νικητής αυτός είναι  η ελπίδα τόνισε και δεσμέυτηκε να αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για την εξυπηρέτηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της πατρίδας.

Ο κ. Αναστασιάδης δεσμέυτηκε επίσης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς, την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και την αντιμετώπιση της πρόκλησης να μπει η οικονομία της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης και σταθεροποίησης.

Μίλησε για άμεση ολοκλήρωση της δανειακης σύμβασης καθώς και του φιλοδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομια.

“Θελουμε την Ευρώπη δίπλα μας τόνισε και θα φανούμε συνεπεις τιμώντας τις υποχρεωσεις μας”

Ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει μια εξωστρεφή πολιτική και θα επιδιώξει μια στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα.

Τέλος απήυθυνε μήνυμα ειρήνης, φιλίας και ειλικρινούς πρόθεσης προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες για μια λύση που θα οδηγεί σε μια σύγχρονη και ευρωπαική πατρίδα, όλων των πολιτών της .

“Σε αυτη την προσπάθεια θα έχουμε τη στηριξη και συμβολή της ΕΕ και όλων των φίλων κρατών. Απο σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την Κύπρο. Ενωμένοι θα δωσουμε τη μαχη και θα την κερδίσουμε.” κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης