Ανακηρύχθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Το αδιαχώρητο επικρατεί από τις 8 η ώρα στο στάδιο “Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία” όπου πριν λίγη ώρα ο Γενικός Εφορός Εκλογών Ανδρέας Ασσιώτης πραγματοποίησε την ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νϊκου Αναστασιάδη.

Χιλιάδες οπαδών και υποστηρικτών του κ. Αναστασιάδη εντός και εκτός του σταδίου κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες, πανηγυρίζουν και φωνάζουν συνθήματα υπερ του νέου προέδρου.

“Σήμερα ο κυρίαρχος λαός, μας έδωσε μια περήφανη νίκη, μας έδωσε εντολή εξουσίας την οποία αποδέχομαι με ιδιαίτερη τιμή, όπως και το βάρος που εναποθέτει στις πλάτες μου η λαική βούληση” δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ευχαρίστησε θερμά όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μαριο Καρογιάν, τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη καθώς και όλους όσους τον στήριξαν σε πολιτικό επίπεδο.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους ανθυποψηφίους του Σταύρου Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την μάχη που έδωσαν. Μάλιστα μετά τις αποδοκιμασίες του πλήθους στο άκουσμα των ονομάτων τους, ο κ. Αναστασιάδης απαίτησε να επιδείξουν τον πρέποντα σεβασμό προς αυτούς όπως έκανε και ο ίδιος.

Παράλληλα επανέλαβε τη δήλωση του ότι θα αποτελεί Πρόεδρος όλων ανεξαιρέτως των Κυπρίων ανεξαιρέτως κομματικής ταυτότητας.

“Οι εκλογες τελείωσαν όχι όμως και τα προβλήματα, οι δυσκολίες που είναι μπροστά και δεν έχουν κομματικη ταυτότητα” δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σήμερα νικητές και ηττημένοι, αν είναι καποιος είναι ηττημένος αυτός είναι η απογοητευση και αν κάποιος έιναι νικητής αυτός είναι  η ελπίδα τόνισε και δεσμέυτηκε για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς, την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και την αντιμετώπιση της πρόκλησης να μπει η οικονομία της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης και σταθεροποίησης.

Μίλησε για άμεση ολοκλήρωση της δανειακης σύμβασης καθώς και του φιλοδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομια..

Η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση στενότερης συνεργασίας με την Ευρώπη δήλωσε.

“Μια από τις πρώτες ενέργειες μας θα είναι η υποβολή αιτήματος ένταξης της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη”, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης

Θελουμε την Ευρώπη δίπλα μας τόνισε και θα φανούμε συνεπεις τιμώντας τις υποχρεωσεις μας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει μια εξωστρεφή πολιτική και θα επιδιώξει μια στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα.

Τέλος απήυθυνε μήνυμα ειρήνης και φιλίας και ειλικρινούς πρόθεσης προς τους Τουρκοκύπριους  για μια λύση που θα οδηγεί σε μια σύγχρονη και ευρωπαική πατρίδα.

“Σε αυτη την προσπάθεια θα έχουμε τη στηριξη και συμβολή της ΕΕ και όλων των φίλων κρατών. Απο σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την Κύπρο. Ενωμένοι θα δωσουμε τη μαχη και θα την κερδίσουμε.” είπε ο κ. Αναστασιάδης

Θα εργαστω για την απαλλαγη της Πατριδας μας απο τα στρατεύματα..Δεν δέχομαι όμως εχθρότητα σε οποιονδήποτε..Δεν ξεπουλώ την Πατρίδα”

Τέλος κάλεσε όλους τους πολίτες να ενωθούν και τις πολιτικές δυνάμεις σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Κατέληξε λέγοντας “Θέλω μια Κυπρο ελεύθερη επανενωμένη και απόλυτα Ευρωπαική.”