Μέρκελ: Κρατήστε την αναπνοή σας για…πέντε χρόνια

“Πρέπει να κρατήσουμε την αναπνοή μας για πέντε χρόνια ή περισσότερο” για να ξεπεραστεί η κρίση του ευρώ, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ,στη διάρκεια του περιφερειακού συνεδρίου του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία. σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

“Πολλοί επενδυτές δεν πιστεύουν πως θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας στην Ευρώπη» είπε για να προσθέσει … «πρέπει να επιδείξουμε αυστηρότητα για να πείσουμε τον κόσμο πως είναι επικερδές να επενδύει στην Ευρώπη”.

Το πρόγραμμα της καγκελαρίου θα είναι «φορτωμένο» ενόψει της κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 24 και 25 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες,. Θα έχει διαδοχικές συναντήσεις  με ευρωπαίους ηγέτες. Την προσεχή Τετάρτη θα μιλήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτού συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον το ίδιο βράδυ.

Στις 12 Νοεμβρίου θα επισκεφτεί την Πορτογαλία και στις 15 Νοεμβρίου θα υποδεχτεί στο Βερολίνο τον γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό.