Για αλαλούμ δηλώσεων κατηγορούν την κυβέρνηση οι Οικολόγοι

Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση με άστοχες δηλώσεις και τοποθετήσεις και να ανακοινώσει το σχέδιο που έχει ως προς τις τελικές διαπραγματεύσεις, ζήτησε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών .

Η εκπρόσωπος Τύπου Ελένη Χρυσοστόμου τόνισε… «Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με αγωνία την Κυβέρνηση να βρίσκεται σε ένα συνεχόμενο αλαλούμ αντιφατικών δηλώσεων, να χάνεται στη μετάφραση για το τι εννοούσε ο Υπουργός των Εξωτερικών της Γερμανίας και, σήμερα, να προσπαθεί να ερμηνεύσει την είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, βάσει της οποίας κρίθηκαν ανεπαρκείς οι προτάσεις της Κυβέρνησης από την Τρόικα”.

Η Τρόικα θα έρθει `από Δευτέρα « δεν μας λένε όμως ποιά Δευτέρα”, είπε η Εκπρόσωπος των Οικολόγων, προσθέτοντας πως “η οικονομία βυθίζεται πιο πολύ σε μαρασμό καθημερινά…με υπέρογκες δαπάνες στο δημόσιο τομέα, ενώ παγώνουν οι θεσμικές και διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σταματά κάθε κίνηση στην αγορά και ούτω καθεξής”.

Για τις απειλές της Τουρκίας εναντίον των εταιρειών που συμμετέχουν στο β’ γύρο αδειοδότησης «οικοπέδων» της Κυπριακής ΑΟΖ η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπ` όψη της τις τουρκικές απειλές και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και διαβήματα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».