Μέρκελ: “Η Πορτογαλία έχει εκπληρώσει τους στόχους της”

“Η Πορτογαλία τήρησε πολύ καλά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε” δήλωσε χθές στην προτογαλική ραδιοτηλεόραση, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Οι στόχοι ύψους 78 δις ευρώ που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διάσωσης της Ποσρτογαλίας έχουν εκπληρωθεί πλήρως απο την χώρα, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται επιπρόσθετη χρηματική βοήθεια, σημείωσε η κα. Μέρκελ, αφού ερωτηθείς απο δημοσιογράφο για το εάν η Πορτογαλία χρειάζεται νέο πακέτο διάσωσης, η ίδια απάντησε πως δεν έχει αυτή την άποψη.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει τώρα η χώρα θα έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά το παράδειγμα της Γερμανίας και τις μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν στη χώρα στο παρελθόν, ωστόσο χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να μεταφραστούν σε οικονομικά οφέλη.

Αυτά διεμήφθησαν μια μέρα πριν την επίσκεψη της Καγκελαρίου στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, που πλήττεται απο βαθιά οικονομική ύφεση και καλπάζουσα ανεργία, που ξεπερνά το 15%, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση το 2013.