Μέριλ Στριπ, Σαρλίζ Θερόν, Λέιντι Γκάγκα και Μπιγιονσέ έστειλα επιστολή στη Μέρκελ

«Η φτώχεια είναι σεξιστική», γράφει μεταξύ άλλων, η σχετική επιστολή και προσθέτει: «Αγαπητή κυρία Μέρκελ, κάντε ό,τι μπορείτε για τα κορίτσια που δεν έχουν δικαίωμα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τις γυναίκες που δέχονται απειλές επειδή θέλουν να γίνουν μητέρες, για τις γυναίκες που δεν τους επιτρέπεται να έχουν δικό τους τραπεζικό λογαριασμό και κινητό τηλέφωνο…»

Σταρ του Χόλιγουντ, «ιέρειες» της ποπ μουσικής, όπως οι Λέιντι Γκάγκα, Μπιγιονσέ, Μέριλ Στριπ και Σαρλίζ Θερόν, ακτιβίστριες αλλά και πολιτικοί, πήραν χαρτί και μολύβι ζητώντας από την ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη, Άνγκελα Μέρκελ – όπως την ανέδειξε το περιοδικό «Forbes»- να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να εξαλειφθούν οι διακρίσεις κατά των γυναικών. Συνολικά 36 επώνυμες γυναίκες από διάφορους χώρους, την πολιτική, τις επιχειρήσεις και του θεάματος, συνυπέγραψαν μία επιστολή που φέρει τη «σφραγίδα» της φιλανθρωπικής οργάνωσης «One», στόχος της οποίος είναι η αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας για τα δικαιώματα των γυναικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild».

b
Η επιστολή έφθασε την Κυριακή στα χέρια της Γερμανίδας καγκελαρίου, την «Ημέρα της Γυναίκας». Οι γυναίκες που την συνυπέγραφαν, ζητούν από τη Μέρκελ να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των εκπροσώπων του ωραίου φύλου, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Η φτώχεια είναι σεξιστική», γράφει μεταξύ άλλων, η σχετική επιστολή και προσθέτει: «Αγαπητή κυρία Μέρκελ, κάντε ό,τι μπορείτε για τα κορίτσια που δεν έχουν δικαίωμα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τις γυναίκες που δέχονται απειλές επειδή θέλουν να γίνουν μητέρες, για τις γυναίκες που δεν τους επιτρέπεται να έχουν δικό τους τραπεζικό λογαριασμό και κινητό τηλέφωνο…».

Η επίμαχη επιστολή, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, εστάλη και στην υπουργό Υγείας της Νοτίου Αφρικής, Νκοσαζάνα Ντλαμίνι Ζούμα.

Άνγκελα Μέρκελ και Ντλαμίνι Ζούμα θα είναι «οικοδέσποινες» στις δύο Συνόδους Κορυφής του G7 που θα διεξαχθούν εντός του έτους: πρώτα στην πατρίδα της Άνγκελα Μέρκελ και εν συνεχεία στη Νότιο Αφρική. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των γυναικών είναι ένα από τα θέματα που θα βρίσκεται στην ατζέντα και των δύο διασκέψεων.