Μέγιστη ενότητα, ψυχραιμία και διαβούλευση ζητάει η ΣΕΚ

«Τώρα χρειάζεται η μέγιστη ψυχραιμία.  Χρειάζεται διαβούλευση, συνεννόηση και διάλογος ανάμεσα στις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες του τόπου», δηλώνει η ΣΕΚ και καλεί σε μέγιστη ενότητα σε αυτές τις τραγικές στιγμές, καθώς ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Η ΣΕΚ δηλώνει ότι χρειάζεται διαβούλευση με στόχο τη συνομολόγηση της συνταγής σωτηρίας που ανάμεσα σ’  άλλα πρέπει να περιλαμβάνει περιορισμό της  ανεργίας, αποφυγή περαιτέρω απολύσεων και να μην καταστρατηγηθούν συλλογικές συμβάσεις. Παράλληλα, με σωστό προγραμματισμό και με την παροχή συγκεκριμένων κινήτρων να σχεδιαστούν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δημιουργούν ελπίδα και προοπτική.

Επίσης καλεί να αποφευχθούν κρούσματα ακρίβειας και αισχροκέρδειας και να βρεθούν τρόποι μείωσης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ζητά επίσης να προστατευθούν τα Κοινωνικά Ταμεία (π.χ. Ταμεία Προνοίας και Συντάξεως) που βρίσκονται κατατεθειμένα στις Τράπεζες Λαϊκής και Κύπρου και να  επιδειχθεί η πρέπουσα ευαισθησία στη διαχείριση των στεγαστικών δανείων με τρόπο που κανένας πολίτης δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του.

Παράλληλα η ΣΕΚ αναφέρει ότι άτομα, εταιρείες και Οργανισμοί που έχουν την οικονομική ευχέρεια να επιδείξουν τη μέγιστη αλληλεγγύη και να στηρίξουν τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που μπορεί να στερούνται και τα πλέον απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής.