Μάχη στήθος με στήθος Ομπάμα-Ρόμνει

Σε θρίλερ εξελίσεται η εκλογική μάχη για τον Λευκό Οίκο, αφού Μπάρακ Ομπάμα και Μίτ Ρόμνει δίνουν μάχη στήθος με στήθος με βάση και τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πλήθος κόσμου έχει προσέλθει απο το πρωί στα περισσότερα εκλογικά τμήματα στις αμερικανικές πολιτείες, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 120 εκ. πολίτες αναμένεται να προσέλθουν τελικά στις κάλπες.

Οι πολιτείες όπου θα δοθεί σκληρή μάχη μεταξύ των υποψηφίων είναι το Κολοράντο, η Φλόριντα, το Οχάιο, το Νιού Χαμσαιρ, η Αιόβα και η Βιρτζίνια, ενώ πιο ομαλά αναμένεται να κυλήσουν τα πράγματα σε Μίσιγκαν, Νεβάδα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν.

Εν τω μεταξύ, ο Μπάρακ Ομπάμα, βρίσκεται σήμερα στο Σικάγο, όπου νωρίτερα πραγματοποίησε επίσκεψη σε εκλογικό κέντρο των Δημοκρατικών.

Την ίδια ώρα ο αντίπαλος του, Μιτ Ρόμνει βρίσκεται στο Οχάιο, ενώ αργότερα αναμένεται να επισκεφθεί την Πενσυλβάνια.

Να σημειώσουμε ότι κάθες υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες προκειμένου να κερδίσει την προεδρία, με το Μπάρακ Ομπάμα να διατηρεί 186 εκλέκτορες και τον Μιτ Ρόμνει 170, ενώ την ίδια ώρα 57 εκλέκτορες βρίσκονται κοντά στον Ομπάμα και το κόμμα των Δημοκρατικών και 36 κοντά στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.